Elke Stap Telt

Elke stap telt is een unieke combinatie van sportiviteit, voorlichting en gezelligheid. Het project richt zich vooral op de niet-actieve, minder actieve 55-plussers. Dankzij verschillende instapniveaus en persoonlijke opbouwplannen is het project echter ook geschikt voor sportieve 55-plussers. Het project kan ook worden ingezet voor andere doelgroepen zoals mensen met chronische aandoeningen, diabetes, verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het project begint met een instaptest waarbij senioren worden getest op hun basisconditie. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau en krijgen zij een individueel opbouwplan aangereikt dat ze gaan volgen in de daaropvolgende 10 tot 12 weken. Het ‘opbouwen’ van de conditie/gezondheid staat centraal in het project. Daarnaast zijn de sociale contacten een wezenlijk onderdeel. Er wordt gewerkt naar een persoonlijk doel, door middel van een persoonlijk opbouwprogramma.

Borsele Beweegt maakt het mogelijk om deel te nemen aan Elke Stap Telt. Wij werken samen met de Seniorenraad Borsele en het Vrijwilligershuis. Wilt u meer informatie over Elke Stap Telt? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.
Logo Elke Stap Telt