Elke Stap Telt

Elke stap telt is een unieke combinatie van sportiviteit, voorlichting en gezelligheid. Dankzij verschillende instapniveaus en persoonlijke opbouwplannen is het project voor iedereen geschikt die wilt wandelen. Het project kan ook worden ingezet voor andere doelgroepen zoals mensen met chronische aandoeningen, diabetes, verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Het project begint met een instaptest waarbij deelnemers worden getest op hun basisconditie. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau en krijgen zij een individueel opbouwplan aangereikt dat ze gaan volgen in de daaropvolgende 10 tot 12 weken. Het ‘opbouwen’ van de conditie/gezondheid staat centraal in het project. Daarnaast zijn de sociale contacten een wezenlijk onderdeel. Er wordt gewerkt naar een persoonlijk doel, door middel van een persoonlijk opbouwprogramma. Na afloop van het project bestaat er de mogelijkheid dat het wandelen wordt voortgezet in een wandelgroep.

Borsele Beweegt maakt het mogelijk om deel te nemen aan Elke Stap Telt. Wilt u meer informatie over Elke Stap Telt of dit wandelproject op uw dorp? Neem dan contact op met één van onze leefstijlcoaches.

Logo Elke Stap Telt