Expeditie Borsele

Borsele Beweegt wil vernieuwende ideeën van (sport)verenigingen, lokale organisaties en dorpen stimuleren én helpen uitvoeren. Onder de naam Expeditie Borsele inspireren we elkaar en dagen we elkaar uit om te komen tot vernieuwende initiatieven. Borsele Beweegt ondersteunt en begeleidt de beste ideeën van idee tot en met realisatie! Pak deze kans en ga mee op Expeditie Borsele. We trappen de expeditie af op woensdag 28 februari.

We geloven in de kracht van (sport)verenigingen. Ze zorgen voor ontmoeting, verbinding, plezier en dragen daarmee bij aan krachtige en sociale dorpen in Borsele. De kracht van de vereniging is enorm, maar tegelijkertijd groeit de druk op leden, vrijwilligers, financiën en de toenemende vraag naar een meer maatschappelijke rol. Dit vraagt om vernieuwing! Deze vernieuwing richt zich niet alleen op de vereniging zelf, maar zeker ook in de samenhang en samenwerking met andere lokale organisaties.

Tijdens de bijeenkomst op 28 februari trappen we af met een inspirerende presentatie van Roy Simons met als titel “Vernieuwen of Verliezen”. Hij neemt jullie mee in zijn boodschap: “Vernieuwen is noodzakelijk, maar bovenal kansrijk”.

Aansluitend spelen we vol inspiratie het spel Expeditie V, dat al zal leiden tot enkele concrete vernieuwende ideeën, die we ter afsluiting aan elkaar zullen presenteren.

Tot slot wordt iedereen uitgedaagd en uitgenodigd om binnen de vereniging, eventueel samen met andere verenigingen en/of meerdere organisaties (dorp, buurt, onderwijs, zorg) een vernieuwend idee uit te werken.

Programma
18.45 uur            Inloop
19.00 uur            Opening en toelichting door wethouder Ad Schenk
19.10 uur            Vernieuwen of Verliezen door Roy Simons (Negen)
19.50 uur            Pauze
20.00 uur            Werksessie: Spel Expeditie V
21.00 uur            Vervolg en afsluiting

De avond wordt gehouden in De Stenge in Heinkenszand.
Ga je mee op Expeditie Borsele?

Ja, ik ga mee op Expeditie