Borsele bindt strijd aan met ongezonde levensstijl van jongeren

20-11-2020

HEINKENSZAND – Eet genoeg groente, ga op tijd naar bed en blijf regelmatig in beweging. Volgens wethouder Marga van de Plasse is het minder moeilijk dan het misschien lijkt om je levensstijl gezonder te maken. Samen met scholen, supermarkten en sportclubs wil ze de komende drie jaar zoveel mogelijk jongeren uit de gemeente Borsele een handje helpen.

Leeft de Borselse jeugd zo ongezond?
Van de 10-jarigen heeft 15 procent overgewicht, minder dan de 19 procent in heel Zeeland. Toch vindt Borsele belangrijk via het project Jongeren op Gezond Gewicht dit cijfer verder omlaag te brengen. ,,Wie op gezond gewicht zit, voelt zich lekkerder”, weet de wethouder. ,,Ook in de meest recente persconferentie over corona werd het belang daarvan benadrukt.”

Maar hoe bereik je pubers die elke dag lunchen met frikandelbroodjes?
,,We gaan ze gewoon opzoeken! Onze jongerenwerkers en leefstijlcoach hebben een goed netwerk. En we benaderen ze natuurlijk ook via social media.” Van de Plasse wil betutteling voorkomen. ,,Je kunt best nog wel eens een uitstapje maken naar snacken en cola drinken, maar het gaat erom dat jongeren zich bewust worden van de verantwoordelijkheid voor hun eigen lijf.”
(Bron: PZC)