Finish ZLM Tour Heinkenszand

18-06-2019

Op donderdag 20 juni is Heinkenszand dé finishplaats voor een etappe van de ZLM Tour. De etappe start in het Belgische Bredene en via de Westerscheldetunnel komt het peloton naar onze gemeente. De renners rijden vervolgens zo’n 100 kilometer door ons landschapspark. De organisatie verwacht rond 16.00 uur te finishen ter hoogte van de trouwboerderij aan de Stenevate in Heinkenszand.

Nadat het peloton rond 13.45 uur de Westerscheldetunnel verlaat, rijden ze via Borssele, Hoedekenskerke, ‘s-Gravenpolder een grote ronde langs onze gemeentegrens. Via ’s-Heer Abtskerke rijden ze rond 14.30 uur richting Nisse. Vanaf Nisse rijden ze drie kleinere rondes door Heinkenszand, ’s-Heerenhoek en door de Zak van Zuid-Beveland weer naar Nisse. Het peloton rijdt dus op die middag vier keer door de Stenevate, waarbij ze de laatste keer finishen ter hoogte van de trouwboerderij van de gemeente. De verwachte finishtijd is rond 16.00 uur. Kijk op www.zlmtour.nl voor meer informatie over de etappe.

De bussen van de wielerploegen gaan zich opstellen op het parkeerterrein aan het Kamilleplein. Dit zal ’s middags vanaf 13.00 uur starten. Ondernemers uit Heinkenszand organiseren diverse activiteiten rondom de Stenge en de finish. De finishstreep ligt vlak vóór de trouwboerderij van de gemeente aan de Stenevate. Vóór het gemeentehuis komen activiteiten voor jong en oud en is er de mogelijkheid om iets te eten en drinken te kopen. Ook komt er een groot scherm te staan waarop het koersverloop te volgen is. Na de finish kunnen bezoekers onder het genot van muziek, een hapje en een drankje nagenieten van de etappe.

Komt u op de fiets naar Heinkenszand? Dan kunt u het beste uw fiets parkeren vóór het gemeentehuis en rondom de Stenge. Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren op het industrieterrein Noordzak. De route hier naartoe wordt vroegtijdig aangegeven. Vanaf Noordzak loopt u binnen 10 minuten naar de finishlocatie. Houd er rekening mee dat Heinkenszand tijdens de etappe minder goed bereikbaar is vanwege de doorkomst van het peloton.