Nieuwe maatregelen m.b.t. corona

01-10-2020

Dinsdagavond (28 september) heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn 29 september 2020 om 18.00 uur ingegaan.

De maatregelen hebben deels ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders, zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs. Gelukkig geldt als basisuitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Kunnen blijven sporten, ook in competitieverband is daarom “overeind gehouden”. Wellicht goed om te vermelden dat de maatregelen in ieder geval gelden tot 20 oktober a.s.

Het betreft voor de sport onder andere de volgende belangrijke maatregelen:

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de afgekondigde maatregelen. Wij adviseren u deze vragen voor te leggen aan uw (sport)koepel. Eventueel kunt u ook contact opnemen met Joyce Buijze, beleidsmedewerker sport en bewegen, via telefoonnummer 0113-238324 of jbuijze@borsele.nl.

NOC*NSF heeft inmiddels het sportprotocol aangepast en is te raadplegen via de website www.nocnsf.nl/sportprotocol.

Voor actuele informatie en een uitgebreide Q&A over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij u naar: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport, en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport.