‘Trommel zonder rommel’

25-07-2023

Trommel zonder rommel’: aandacht voor gezonde lunch

Een nieuw schooljaar is een nieuwe start. Hét moment om aan de slag te gaan met gezonde keuzes in de lunchtrommel. JOGG-Borsele helpt daarbij met een aantal activiteiten in het thema ‘Trommel zonder rommel’. Met deze actie geven we aandacht aan gezond en lekker eten en drinken meenemen naar school. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.

Quiz ‘Trommel zonder rommel’

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen in de bibliotheek van ’s-Gravenpolder en Heinkenszand de quiz ‘wat past in een gezonde lunchtrommel?’ ophalen. De quiz is vanaf 14 augustus tot en met 13 september op te halen en weer in te leveren in de bibliotheken van ’s-Gravenpolder en Heinkenszand. Onder alle inzenders verloten we 10 rugzakjes met een lekkere en gezonde lunch. Deze actie organiseren we samen met Bibliotheek Oosterschelde.

‘Trommel zonder rommel’ in de supermarkt

In de supermarkten Lidl, Jumbo en de Plus is komende tijd aandacht voor een gezonde lunchtrommel. De laatste week van de schoolvakantie is vaak de week dat ouders boodschappen doen voor de eerste schooldagen van hun kinderen. Om ouders te inspireren en te helpen bij het maken van gezonde keuzes, staat er die week een speciaal schap met gezonde lunchproducten. Een diëtiste of voedingsdeskundige is aanwezig. Zij geeft gratis advies, beantwoordt vragen en geeft tips hoe je kunt variëren met de gezonde(re) lunchtrommel. Zij is op de volgende dagen in de volgende supermarkten aanwezig:

Dinsdag 22 augustus: 10.00 tot 12.00 uur, Jumbo in Heinkenszand
Woensdag 23 augustus: 10.00 tot 14.00uur, Plus in ‘s-Gravenpolder
Donderdag 24 augustus: 10.00 tot-14.00 uur, Lidl in Heinkenszand
Vrijdag 25 augustus: 10.00 tot-14.00 uur, Lidl in Heinkenszand

Kinderen kunnen de ‘Trommel zonder rommel’- quiz ophalen. Hiermee zijn rugzakjes met een lekkere en gezonde lunch te winnen.

Boekje ‘Trommel zonder rommel’

In het boekje ‘Trommel zonder rommel’ vind je informatie, tips en leuke weetjes over gezond eten en drinken mee naar school. Snelle recepten en ook hoe je met een klein budget een goed gevulde en gezonde lunchtrommel mee kunt geven. Daarnaast staan er tips in voor gezonde traktaties en tussendoortjes. Het boekje kun je hier lezen: Trommel zonder rommel

Liever een papieren versie? Deze is op te halen bij de bibliotheek in ’s-Gravenpolder en Heinkenszand. Of stuur een berichtje naar: jogg@borsele.nl