Workshop “Gezond en lekker in de supermarkt”

07-09-2022

Hoe weet ik hoeveel suiker ergens in zit? Is waldkornbrood gezonder dan bruinbrood? Wat is een goede keuze voor mijn kind in het zuivelschap?

In de workshop “Gezond en lekker in de supermarkt” krijg je op een interactieve manier het antwoord op onder andere deze vragen en vragen die je zelf hebt. Van een voedingsdeskundige krijg je uitleg, tips en weetjes over onder andere zuivel, brood, ontbijtgranen, tussendoortjes, vlees en vleesvervangers. Ook mag je alle vragen die je hebt over gezonde voeding stellen. Na afloop weet je waar je op kunt letten bij het maken van gezonde keuzes voor zowel jou als je kind.

Zien we jou daar?
De workshop is gratis en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.
De workshop is vrijdagochtend 7 oktober van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek in ’s-Gravenpolder.
Voor de kinderen die meekomen is de boekstartcoach Ellen Hage aanwezig. Zij leest voor uit boeken over eten. Na afloop krijg je een goodiebag met informatie en gezonde items mee naar huis.

Meer weten of aanmelden? Klik hier of neem contact op met Marianne de Kok, buurtsportcoach gezondheid, via mdekok@borsele.nl of 06-25694076.

Dit najaar organiseert de gemeente Borsele in het kader van het Lokaal Preventieakkoord een aantal activiteiten rond het thema gezonde keuzes in voeding. Het Lokaal Preventieakkoord is een actieplan rondom de preventiethema’s roken, overmatig alcoholgebruik, overgewicht en eenzaamheid. Door middel van deze activiteiten willen we onze inwoners bewust maken van gezonde en ongezonde producten en hen stimuleren de gezonde keuze te maken.