Leefstijlcoach

De gemeente Borsele vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te bewegen, te sporten en vitaal te zijn. Wat betekent vitaal zijn? Dat je blaakt van energie, beschikt over mentale veerkracht, doorzettingsvermogen hebt; kortom lekker in je vel steekt! Dat geldt voor alle inwoners van alle leeftijden. Toch zijn er altijd (groepen) mensen die moeite hebben om, letterlijk en figuurlijk, in beweging te komen. Om deze personen, om deze inwoners van de gemeente Borsele te motiveren en te activeren tot een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl is er in de gemeente Borsele een leefstijlcoach actief.

Doel leefstijlcoach

De leefstijlcoach stelt zich als doel dat inwoners zo lang en goed mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen (zelfredzaamheid) en dat iedereen mee kan doen in de samenleving (maatschappelijke participatie) door fysiek en mentaal gezond te blijven (gezondheid-vitaliteit).

Wat doet de leefstijlcoach?

De leefstijlcoach is op de hoogte van het reguliere aanbod in de gemeente Borsele op het gebied van bewegen, voeding, sporten, gezondheid en vitaliteit. Er wordt naar samenwerking gezocht met eerstelijnszorg (o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, etc.) en externe aanbieders op het gebied van bewegen, voeding, sporten, gezondheid en vitaliteit. Zorgaanbieders kunnen hun cliënten doorverwijzen naar de leefstijlcoach.

De leefstijlcoach gaat aan de slag om te bekijken waarmee gezondheidswinst te behalen is. Samen wordt gezocht naar een (beweeg)activiteit waar de interesse ligt, waarbij men zich prettig voelt en er gewerkt wordt aan de eigen gezondheid en vitaliteit. De Leefstijlcoach gaat eventueel mee om kennis te maken met de activiteit(en) en kijkt mee of deze passend en haalbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de leefstijlcoaches.