Ondersteuning aan scholen

Bewegingsonderwijs

Een gymles moet veilig en uitdagend zijn voor elke leerling! Wij helpen de scholen bij het aanbieden van kwalitatief goede, leuke en uitdagende gymlessen.

lees meer

Speelpleinmethode

Borsele Beweegt heeft zelf een speelpleinmethode ontwikkeld en beschikbaar gesteld voor de Borselse basisscholen. De methode moet kinderen motiveren tijdens de pauzes meer en beter te spelen en bewegen.

lees meer

Motorische screening

Ongeveer 6 Borselse basisscholen gebruiken de motorische screening van Borsele Beweegt. Het doel is om motorisch minder vaardige leerlingen te signaleren in groep 2,3 en 5.

lees meer

Bewegend leren

Nieuw dit schooljaar is de introductie van het bewegend leren. Dit noemen wij Denkplein. De mgr. Heyligersschool is september 2016 gestart als pilot school.

lees meer

 

WeerbaarheidWeerbaarheid (2)

Tijdens schooltijd op een praktische manier weerbaarheidlessen geven heeft zijn nut inmiddels bewezen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. De gemeente bied lessen van schooljudo aan.

lees meer

Sportmateriaal te leenSoftbal tas Borsele Beweegt

Borsele Beweegt heeft verschillende sportmaterialen. Deze kunnen zonder kosten geleend worden door scholen en verenigingen. Veel scholen gebruiken ze voor de speelpleinmethode, bewegingsonderwijs, sportdag of sportkennismakingsactiviteiten.

lees meer