Bewegend leren

Denkplein dsc_6818

Nieuw dit schooljaar is de introductie van het bewegend leren. Dit noemen wij Denkplein. Bekijk onze film ter inspiratie.

De mgr. Heyligersschool is september 2016 gestart als pilot school. Beweegknap heeft toen een inspirerende workshop gegeven. Vervolgens werkt Borsele Beweegt samen met de mgr. Heyligersschool om dit idee uit te voeren. Vakken als taal, spelling en rekenen worden in de praktijk geoefend. Niet zittend in de schoolbanken dus, maar op het schoolplein of in de gymzaal. Hierdoor zitten de leerlingen minder lang achter elkaar stil en wordt de oefenstof beter opgeslagen. Al doende leert men.

Als beloning voor dit innovatieve initiatief heeft de mgr. Heyligersschool de Zeeuwse Onderwijsprijs 2015-2017 gewonnen! Bekijk het filmpje van de prijsuitreiking. De landelijke onderwijsprijs ging op 27 maart in Rotterdam helaas net aan hun neus voorbij. Maar we zijn trots op alle complimenten die we uit heel Nederland hebben mogen ontvangen.

De ervaringen in Kwadendamme deelt Borsele Beweegt graag met de andere Borselse scholen. Borsele Beweegt geeft praktijkvoorbeelden en organisatorische tips, de school geeft input voor de leerdoelen. Zo sluiten de lessen naadloos aan op de wensen van de leerkracht en het huidige onderwijsbeleid. Via deze link kunnen scholen nu de leskaarten downloaden.dsc_6779

dsc_0969-1