Beweegtuin

Borsele Beweegt is trots op de twee gerealiseerde beweegtuinen in de gemeente Borsele. Sinds september 2014 staat er in Heinkenszand voor Grandcafé Fonteyne aan de Hoefbladstraat een prachtige beweegtuin. Daarnaast is op 19 september 2017 een andere, eveneens schitterende, beweegtuin in ‘s-Gravenpolder, voor sporthal De Zwake aan de Egelantierstraat, geopend door wethouder Ad Schenk samen met Olga Commandeur.

 

 

 

 

Doel van de beweegtuin is het bevorderen van een gezonde leefstijl met voldoende sociale contacten, en dit voor iedereen bereikbaar te maken. De beweegtuin is voor iedereen toegankelijk, onder andere voor senioren, mensen met een beperking en iedereen die zijn spieren wil trainen.

Onder ervaren leiding en met begeleiding van enthousiaste vrijwilligers kan iedereen gebruik maken van het (gratis) activiteitenaanbod. In een gezellige sfeer, op je eigen tempo, werken aan je conditie en souplesse met een duwtje in de rug. Zien wij jou ook?

Actuele activiteitenaanbod HEINKENSZAND:

  • Maandag: 13.30 – 14.30 uur. Training: kracht, souplesse, coördinatie en uithoudingsvermogen. Gratis deelname

Actuele activiteitenaanbod ‘S-GRAVENPOLDER:

  • Maandag: 13.45-14.45 uur. Training: kracht, souplesse, coördinatie en uithoudingsvermogen. Elke 1e en 3e maandag van de maand onder leiding van de plaatselijke fysiotherapie de Goffau. Gratis deelname
  • Donderdag: 10.30 – 11.30 uur. Training: kracht, souplesse, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Slecht weer:
Bij slecht weer (regen) gaat de training niet door.

Warm weer:
Is de temperatuur boven de 25 graden? Dan is er geen training. Er is dan wel gelegenheid om samen koffie te drinken.

Beweegtuin-vrijwilliger
Vrijwilliger worden en ons helpen met het verder uitbouwen, behouden en goed op de Borselse kaart te zetten van één van deze beweegtuinen?  Laat het weten aan onze leefstijlcoaches.

Voor meer informatie over de beweegtuin en/of activiteiten die in de beweegtuin plaatsvinden, kunt u ook contact opnemen met één van onze leefstijlcoaches