Fietsen en wandelen in Landschapspark Borsele

Landschapspark Borsele, is hét landschapspark van Zeeland. Dit is het gebied bij uitstek waar je kunt ontspannen in een groene en relaxte omgeving. Al wandelend of fietsend ervaar je zelf op de beste manier de schoonheid van het gebied.

In Landschapspark Borsele is het werkelijk schitterend fietsen. Je komt over slingerende dijken en door waterrijke natuurgebieden, over nieuw aangelegde fietspaden maar ook over onverharde landweggetjes. Je kunt in het hele landschapspark gebruikmaken van het FIKS-knooppuntensysteem. Ga zelf op pad aan de hand van de VVV FIKS-kaart of volg één van de uitgezette fietsroutes. Op de website www.landschapsparkborsele.nl staan er diverse vermeld, waaronder ‘Sporen van Water’ (58 km.), de Jan raas-route (101 km, in te korten tot 55 en 46 km.) en de mtb-route Landschapspark Borsele (43 km, in te korten tot 16 km.).

Het gebied leent zich door het afwisselende karakter ook bij uitstek om te wandelen. Je komt over stille wegen en eeuwenoude dijken. Bij elke bocht wacht weer een nieuw lieflijk doorkijkje of adembenemend vergezicht. Het wandelnetwerk ‘Sporen in de Zak’ verbindt ruim 180 kilometer aan routes over paden, dijken en wegen met elkaar. Aan de hand van dit knooppuntensysteem kun je zelf een route samenstellen. Op www.landschapsparkborsele.nl hebben we alvast een aantal routes voor je geselecteerd, waaronder de route ‘Bloemdijken (8,5 km.). Ook heel leuk zijn de ommetjes die zijn uitgezet rond de dorpskernen. In de toeristische gids staan ze omschreven met startpunt, afstand en wijze van markering. Bovendien zijn in veel kernen actieve wandelgroepen, die wekelijks samen een wandeling maken. Iedereen is welkom en deelname is gratis! Klik hier voor een overzicht van de wandelgroepen.

Door te wandelen of fietsen in het landschapspark ben je lekker sportief bezig en ondertussen kun je even loskomen van de dagelijkse hectiek en helemaal ontspannen. Kortom je accu weer opladen. Niet voor niets is onze slogan dan ook: Landschapspark Borsele, geeft je energie!