JOGG

JOGG-Borsele

Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Borsele aangesloten bij de landelijke JOGG-aanpak. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst.
We willen dat kinderen in Borsele op kunnen groeien in een gezonde leefomgeving, waar het maken van gezonde keuzes heel normaal is.

Waarom JOGG-Borsele?

Uit onderzoek van de GGD Zeeland blijkt dat 53 % van de kinderen in Borsele tussen de 4 en 13 jaar dagelijks minder dan één uur beweegt en daarmee niet voldoet aan de Beweegrichtlijn. In Borsele heeft 9% van de kinderen ernstig overgewicht. 13%  drinkt meer dan 3 glazen zoete drank per dag drinkt en gebruikt daarmee teveel suiker. Op het gebied van gezonde leefstijl is dus nog veel te winnen.

De JOGG-aanpak

De JOGG-aanpak richt zich op alle kinderen en jongeren van 0 tot en met 23 jaar. De JOGG-aanpak wil de leefomgevingen waar kinderen veel komen gezonder maken: thuis, buurt, school, vrije tijd, sport, werk en media. Alle lokalen partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, welzijn, recreatie en de media werken samen om activiteiten uit te voeren waardoor het voor kinderen gemakkelijker wordt gezonde keuzes te maken. De JOGG-aanpak streeft naar een gezonde leefstijl: genoeg bewegen, gezonde voeding, water drinken en goed slapen.

Aan de slag

We zijn in Borsele aan de slag om ervoor te zorgen dat kinderen vaker buiten spelen, meer water drinken, dagelijks fruit eten en op de fiets of lopend naar school gaan. Met verschillende partijen kijken we welke activiteiten daarbij passen en voeren deze ook uit. Denk aan de ‘Borsele drinkt water’ week en de campagne ‘Trommel zonder rommel’.

Meedoen, tip of vraag?

Wilt u ook meedoen, heeft u een idee of vraag. Neem dan contact op met de JOGG-regisseur Marianne de Kok of kijk op de website www.jogg.nl

SAMEN MAKEN WE GEZOND GEWOON!

‘Trommel zonder rommel’ recepten

Voor de actie ‘Trommel zonder rommel’ versturen we regelmatig een recept met een idee voor een lekkere en gezonde lunch. Een overzicht van alle recepten vindt u:

Recepten