JOGG

Waarom JOGG-Borsele?

Uit onderzoek van de GGD Zeeland blijkt dat 53 % van de kinderen in Borsele tussen de 4 en 13 jaar dagelijks minder dan één uur beweegt en daarmee niet voldoet aan de Beweegrichtlijn. In Borsele heeft 9% van de kinderen ernstig overgewicht. 13%  drinkt meer dan 3 glazen zoete drank per dag drinkt en gebruikt daarmee teveel suiker. Op het gebied van gezonde leefstijl is dus nog veel te winnen.

De JOGG-aanpak

De JOGG-aanpak richt zich op alle kinderen en jongeren van 0 tot en met 19 jaar. De JOGG-aanpak wil de leefomgevingen waar kinderen veel komen gezonder maken: thuis, buurt, school, vrije tijd, sport, werk en media. Alle lokalen partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, welzijn, recreatie en de media werken samen om activiteiten uit te voeren waardoor het voor kinderen gemakkelijker wordt gezonde keuzes te maken. De JOGG-aanpak streeft naar een gezonde leefstijl: genoeg bewegen, gezonde voeding, water drinken en goed slapen.

Aan de slag

We zijn in Borsele aan de slag om ervoor te zorgen dat kinderen vaker buiten spelen, meer water drinken, dagelijks fruit eten en op de fiets of lopend naar school gaan. Met verschillende partijen kijken we welke activiteiten daarbij passen en voeren deze ook uit.

Meedoen, tip of vraag?

Wilt u ook meedoen, heeft u een idee of vraag. Neem dan contact op met de JOGG-regisseur Marianne de Kok of kijk op de website www.jogg.nl

SAMEN MAKEN WE GEZOND GEWOON!