35/45+ voetbal: iets voor jou?

31-10-2018

Hoe oud je ook bent, voetbal gaat nooit uit je bloed. 35/45+ voetbal is volop in ontwikkeling. Borsele Beweegt ondersteunt en stimuleert voetbalverenigingen deel te nemen aan dit initiatief. Vanaf dit seizoen zijn er verschillende Borselse teams actief in de lokale competitie. Hierdoor zijn verre uitwedstrijden niet nodig. Vind jij voetbal ook zo leuk en wil jij je voetbalschoenen (nog) niet aan de wilgen hangen? Doe dan mee!

Op dit moment spelen voetbalverenigingen Luctor Heinkenszand, De Patrijzen en ST Hoedekenskerke/Kwadendamme mee in een 35/45+ competitie. Is er in jouw dorp een andere voetbalvereniging actief? Bespreek met hen de mogelijkheden om een team op te richten en in te schrijven voor de competitie.

Wat is 35/45+ voetbal?
Bij 35/45+ voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers van 35 jaar of ouder, het op een half speelveld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De competitie bestaat uit acht teams en elk team speelt zeven wedstrijden. Er wordt op donderdag- of vrijdagavond gespeeld waardoor je in het weekend vrij bent.

Iets voor jou?
Voetbal je nog steeds, maar merk je dat de tegenstanders steeds jonger worden? Of ben je gestopt met voetbal, omdat je moeite had om het spel bij te benen? Dan is 35/45+ voetbal waarschijnlijk iets voor jou! Het tempo van het spel ligt wat lager, dus het is makkelijker mee te doen en vol te houden. Wat blijft is met leeftijdsgenoten een potje voetballen en na afloop iets drinken. En dit is alles in een gemoedelijke sfeer en met veel respect voor elkaar.

Meer info: bel met Chris Bras, verenigingsondersteuner Borsele Beweegt, T. (0113) 238 383