Borsele drinkt water week, 4 tot en met 9 april

14-03-2022

Over een paar weken is het zover. Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 april is de eerste ‘Borsele drinkt water week. Een week lang besteden we aandacht aan (meer) water drinken. We doen dit omdat kraanwater drinken gezond, goedkoop en goed voor het milieu is.

Een glas water drinken in plaats van een glas vruchtensap, frisdrank of energiedrank scheelt gemiddeld maar liefst vijf suikerklontjes. Minder suiker helpt bij een gezond gewicht.
Door water mee te nemen in een hervulbaar flesje of bidon in plaats van een pakje of flesje is er minder afval. Dit is goed voor het milieu.
Water is goedkoop en overal beschikbaar, gewoon uit de kraan. Kraanwater in Nederland heeft een topkwaliteit.

Tijdens de ‘Borsele drinkt water’ week dagen we basisscholen en kinderopvanglocaties uit om met hun kinderen water te drinken. Al veel scholen en kinderopvanglocaties hebben zich aangemeld om mee te doen.
Verder kunt u ons in die week op allerlei plaatsen tegenkomen om water drinken te promoten: de bibliotheek, markt, wandelvierdaagse Heinkenszand, beweegtuinen en verengingen. Een overzicht met activiteiten volgt binnenkort.

Heeft u een activiteit in die week, en wilt u dat we water drinken komen promoten? Of heeft u een andere leuk idee?  Neem dan contact op met Marianne de Kok (JOGG-regisseur), via jogg@borsele.nl of 06-25 69 40 76.

De “Borsele drinkt water” week is een activiteit in het kader van JOGG-Borsele. Borsele is JOGG-gemeente, JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. We vinden het belangrijk dat de jeugd in Borsele opgroeit in een gezonde leefomgeving waar het maken van gezonde keuzes gemakkelijk en heel normaal is.