Georganiseerd sporten voor volwassenen

25-05-2020

Het kabinet heeft woensdag 6 mei aangekondigd dat er vanaf maandag 11 mei weer gesport mag worden voor volwassenen vanaf 19 jaar.

De eerder aangekondigde versoepelingen van maatregelen zijn uitgewerkt en door de Zeeuwse Veiligheidsregio in een noodverordening vastgelegd. De nieuwe noodverordening vindt u hier.

Alle sportaanbieders houden zich aan het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF. Naast dit protocol hebben meerdere sportbonden sport specifieke adviezen uitgebracht over de organisatie van sportactiviteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen: onder de 13 jaar; 13 t/m 18 jaar en 19+. We raden u aan deze adviezen te volgen.

Meld uw sport- en beweegactiviteiten aan
Om een goed beeld te krijgen waar en door wie er gesport wordt in de gemeente verzoeken we alle sport- en beweegaanbieders melding te maken van hun voorgenomen activiteiten. Dit kan via https://nl.surveymonkey.com/r/sportenbewegeninborsele.

Naast het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vragen we aandacht voor het volgende:

  • Georganiseerd buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan. Vanaf 13 jaar is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar wel een voorwaarde. Wedstrijden en toernooien spelen is niet toegestaan.
  • Er zijn sport specifieke protocollen waarin een maximale groepsgrootte is opgenomen. We raden aan het sport specifieke protocol te raadplegen en te volgen.
  • Kantines en kleedlokalen blijven vooralsnog gesloten.
  • Binnen sporten in alle vormen is vooralsnog niet toegestaan. Dit betekent dat de sportscholen gesloten moeten blijven.
  • We doen een beroep op iedereen in de samenleving. Sportaanbieders en hun leden zijn zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de regels en richtlijnen van de Rijksoverheid en het naleven van alle toepassingsregels van het NOC*NSF zoals aangegeven in het protocol.
  • Voetbalverenigingen nemen contact op met Huib Vermue (hvermue@borsele.nl / 0113 238 383) om te bespreken welke velden voorlopig gebruikt kunnen en mogen worden in verband met de planning van het onderhoud. Tot ten minste 15 juni kan er bij elke vereniging gesport worden.
  • Kijk hier voor veel gestelde vragen over coronavirus en sport.

Als er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met onze verenigingsondersteuner Chris Bras, via telefoonnummer 0113 238 383 of cbras@borsele.nl.